Izbrani okusi za vsakogar

Kavarna NUK

Turjaška 1, 1000 Ljubljana

Andrej Ojstrež Kogovšek
Vodja gostinstva Kavarne NUK- 040 621 611

Kavarna NUK je kot biser, ki leži v arhitekturni školjki znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika in sicer v Narodni in univerzitetni knjižnici Ljubljana. Njeno podobo je izoblikoval priznani Plečnikov učenec arhitekt Mušič leta 2000 ob celoviti obnovi knjižnice.

V zavetju knjig in študijske tišine si v Kavarni NUK študentje lahko privoščijo nekaj minut sprostitve ob odlični kavi, sladkih in slanih prigrizkih in cenovno ugodnih malicah in kosil. Kavarna je odprta za vse obiskovalce in s prihodom naše ekipe vam končno kaže svoj pravi obraz in pričenja dihati.

S pomočjo kulturno umetniškega društva KUD Arhiteka ji vlivamo dušo, saj organizirajo različne kulturne dogodke. Vsak mesec prostor poživimo z novo razstavo in enkrat mesečno gostimo odlične pevce priznanih metoric na Vokalnem večeru.

V poletnem času pa v našem čudovitem ambientu Plečnikovega atrija KUD Arhiteka organizira tritedenski poletni festival Poleti v NUK, ki odpira vrata NUK-a širokemu krogu obiskovalcev, saj s svojim pestrim programom ponudi razvedrilo prav vsakemu.

 

Vabljeni na kakšno od naših kulturnih sladic ali na dobro kavo v prelepem ambientu.