Izbrani okusi za vsakogar

Coffebreaki in zajtrki

 
Odmor za kavo je izraz za kratek 10 do 20 minutni odmor od delavnika, za katerga je značilno, da si privoščite skodelico kave ali čaja ter mogoče majhen prigrizek. Prav tako se lahko imenuje tudi čajni odmor, kar je najbolj znano v Angliji. Vsi poznamo njihov izraz Tea time. Služi kot kratko druženje in počitek, in je pogosto pogoj za dobro delo zaposlenih. 

Coffebreak utrinki

coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak
coffebreak

Izbirate lahko med naslednjimi dobrotami

  • Kava ali čaj z dodatki
  • Sokovi raznih okusov v steklenička 2 dl ali točeni na 1 dl
  • Vode raznih okusov
  • Francoski rogljički polnjeni z marmelado,čokolado ali prazni
  • Čokoladni mafini, mini masleno pecivo
  • Sezonsko sadje, drobno čajno pecivo
  • Kanapeji raznih okusov

 

Naša Catering ponudba

Domneva se, da se je omenjeni odmor začel v mestu Stoughton, Washington, v poznem 18. stoletju. V mestu še vedno organizirajo  letni festival Stoughton Coffe Break. Pojem in praksa odmorov je postala še bolj priljubljena skozi leta 1950, v veliki meri zaradi oglaševalske kampanje od Pan-American Bureau, ki spodbuja ljudi, da bi sami vzamejo odmor za kavo.
Zdaj je odmor za kavo del vsakega delovnega mesta.

Obstaja veliko razprav o tem, kdaj so se odmori za kavo dejansko začeli in kje so se začeli. Nekateri ljudje pravijo, da izvirajo iz Afrike, drugi da iz Indije, in tretji da iz Združenih držav Amerike. Skoraj na vseh celinah imajo svojo teorijo o tem. Vsi pa se strinjamo, da je ta prekinitev pri delu pomembna.
Obstaja veliko razprav o tem, kdaj odmori za kavo, dejansko začelo in kjer se je začela. Nekateri ljudje pravijo, da izvira iz Afrike, druge v Indiji, in drugi še vedno v Združenih državah Amerike. Skoraj na vseh celinah, ima terjatev na njem. Kaj se vsi strinjamo, pa je dokazano pomembnost te prekinitve.

Delo vsekakor izčrpava. Ne le telo, ampak tudi um. Stalni pretok monotonih informacij učinkuje na možgane. Dokazano je, da smo zmožni ljudje zbrano in učinkovito delati, poslušati in se koncentrirati učunkovito le dve ure. Nato naši možgani rabijo prekinitev. Kadar si je sami na vzamejo gredo naši možgani sami v stanje počitka in takrat se nam zgodi, da ne vemo kaj smo delali zadnje minute. Na primer beremo dopis in ko pridemo do konca strani ne vemo kaj smo prebrali. To je dober pokazatelj, da naši možgani
potrebujejo počitek. Če si vzamemo nekaj minut, da razbremenimo um, dodamo hranilno snov, ki ima energetsko vrednost (malica, rogljiček,..) in dodamo še odmerek kave ali čaja, smo zopet pripravljeni na sprejemanje novih informacij in učinkovitega dela.

 

 Kavarna NUK          SNG Opera in Balet Ljubljana

 Vsaka pogostitev je individualna in sestavljena na željo naročnika na podlagi koncepta dogodka ali financ.
Za vse informacije nas lahko pokličete na telefon 00386 40 621 611
ali pošljete povpraševanje po elektronski pošti na naslov: gostinstvo@andamea.si