Naša Catering ponudba
Domneva se, da se je omenjeni odmor začel v mestu Stoughton,
Washington, v poznem 18. stoletju. V mestu še vedno organizirajo letni
festival Stoughton Coffe Break. Pojem in praksa odmorov je postala še
bolj priljubljena skozi leta 1950, v veliki meri zaradi oglaševalske
kampanje od Pan-American Bureau, ki spodbuja ljudi, da bi sami vzamejo
odmor za kavo.
Zdaj je odmor za kavo del vsakega delovnega mesta.
Obstaja veliko razprav o tem, kdaj so se odmori za kavo dejansko
začeli in kje so se začeli. Nekateri ljudje pravijo, da izvirajo iz
Afrike, drugi da iz Indije, in tretji da iz Združenih držav Amerike.
Skoraj na vseh celinah imajo svojo teorijo o tem. Vsi pa se strinjamo,
da je ta prekinitev pri delu pomembna.
Obstaja veliko razprav o tem, kdaj odmori za kavo, dejansko začelo in
kjer se je začela. Nekateri ljudje pravijo, da izvira iz Afrike, druge v
Indiji, in drugi še vedno v Združenih državah Amerike. Skoraj na vseh
celinah, ima terjatev na njem. Kaj se vsi strinjamo, pa je dokazano
pomembnost te prekinitve.
Delo vsekakor izčrpava. Ne le telo, ampak tudi um. Stalni pretok
monotonih informacij učinkuje na možgane. Dokazano je, da smo zmožni
ljudje zbrano in učinkovito delati, poslušati in se koncentrirati
učunkovito le dve ure. Nato naši možgani rabijo prekinitev. Kadar si je
sami na vzamejo gredo naši možgani sami v stanje počitka in takrat se
nam zgodi, da ne vemo kaj smo delali zadnje minute. Na primer beremo
dopis in ko pridemo do konca strani ne vemo kaj smo prebrali. To je
dober pokazatelj, da naši možgani
potrebujejo počitek. Če si vzamemo nekaj minut, da razbremenimo um,
dodamo hranilno snov, ki ima energetsko vrednost (malica, rogljiček,..)
in dodamo še odmerek kave ali čaja, smo zopet pripravljeni na
sprejemanje novih informacij in učinkovitega dela.
